Krémová bramboračka s houbami

Byli jste letos sbírat houby a zbylo vám pár usušených, či čerstvých hub? Do klasické bramboračky, zcela jistě, patří.

Ingredience:

  • sušené houby 3 hrsti
  • máslo 50 g
  • hladká mouka 50 g
  • brambory 4 ks
  • mrkev 1 ks
  • celer, půlka bulvy
  • cibule 2 ks
  • kořenová petržel 1 ks
  • vejce 1 ks
  • smetana
  • česnek 4 stroužky
  • sůl
  • čerstvě namletý černý pepř
  • sušená majoránka

Postup:

  • Houby vložíme do hrnce a zalijeme si půllitrem vody, chvíli povaříme.
  • Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a dozlatova na něm opražíme mouku. Vzniklou jíšku zalijeme zhruba litrem a půl studené vody nebo vývaru a důkladně promícháme, přidáme oloupané a pokrájené brambory a zeleninu.
  • Přilijeme trochu smetany, houby i s vývarem a přivedeme k varu.
  • Okořeníme a vaříme do změknutí asi 15 minut. Přibližně 5 minut před koncem varu vyklepneme do polévky vejce a lehce polévku zamícháme. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem se solí.
  • Přidáme lžíci zakysané smetany, která dodá bramboračce jemnost.
  • Pro ideální podávání polévek servírujte v miskách z bílého porcelánu z kolekce Soup Passion Villeroy & Boch.

 

Krémová bramboračka s houbami

Související produkty