Recept na výbornou polévku Pho

Pozvěte Asijskou kuchyni k sobě domů a okouzlete své nejbližší exotickou polévkou z dalekého Vietnamu. Chutnou, krásně barevnou a jemně pálivou polévku si uděláte snadno i u sebe v kuchyni. Jdeme na to!

Ingredience

  •  2–3 velké morkové kosti
  • 500 g hovězí oháňky
  • 80 g čerstvého zázvoru
  • 1 skořice
  • 1 cibule, oloupaná a rozpůlená
  • 5 hvězdiček badyánu
  • 3–4 tobolky kardamomu
  • 500 g hovězí kližky


Do polévky

  • 500 g falešné svíčkové, kýty či plece

  • 4 porce rýžových nudlí
  • svazek koriandru
  • 4 jarní cibulky
  • 1–2 červené cibule, na plátky
  • svazek  máty
  • svazek mexického koriandru
  • balení klíčků mungo
  • 2–3 chilli papričky, nakrájené nadrobno
  • 1 limetka, nakrájená na klínky

Postup

  • Čirý a silný vývar je základ. Morkové kosti dejte do hrnce a zalijte je studenou vodou, přiveďte k varu, slijte a proces opakujte - ke kostem přidejte i oháňku a znovu vařte. Během vaření sbírejte pěnu.
  • Rozkrájejte zázvor a spolu s dalším kořením a cibulí ho opražte na sucho na pánvi. Opražené koření vsypte do vývaru z masa. Dochuťte dvěma lžícemi soli a vývar táhněte 5-6 hodin. Maso vařte dle velikosti 2-3 hodiny. Vývar nakonec dochuťte troškou rybí omáčky.
  • Ingredience do polévky připravte těsně před podáváním. Připravte rýžové nudle a uvařené maso nakrájejte na tenké plátky. Připravte bylinky, klíčky mungo, koriandr, chilli a mátu. Zde se fantazii meze nekladou a každý si může dochutit svou dokonalou polévku po svém. Pho polévka je velmi hutná a skvěle zasytí.
  • Polévku podávejte v misce na asijské polévky Villeroy & Boch z kolekce Soup Passion.

 

Recept na výbornou polévku Pho

Související produkty