Recept na dušenou muškátovou dýni

Použijte chilli nitě k dozdobení a budete mít pokrm, který potěší i vaše oko - věříme v umění žít všemi smysly

4 porce

Ingredience:

  • 750 g muškátové dýně, oloupané, na kostky nakrájené
  • 2 velké brambory, oloupané, také na kostiky nakrájené
  • 2 kusy kuřecích prsou, nakrájené na stejné kostky jako zelenina
  • 4 červené cibule, rozkrojené na čtvrtinky a ty poté nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku, oloupané, pokrájené nadrobno
  • 600ml zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1 čajové lžička rajčatové pasty
  • 100 ml smetany
  • 4 čajové lžičky olivového oleje
  • chilli nitě
  • 2 špetky rozmarýnu
  • 1 citrón
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • hladkolistá petržel, nadrobno nasekaná

Postup

Poduste cibuli a česnek v 3 lžičkách olivového oleje. Potom přidejte brambory a dýni a dobře poduste. Přidejte rajčatovou pastu a bobkové listy, zalejte zeleninovým vývarem a smetanou. Nechte v mírném varu pod přikopenou pokličkou 15 - 20 minut.

Mezitím orestujte pokrájené kuřecí prsa na dobře rozpálené pánvi na lžičce olivového oleje s rozmarýnem, dobře osolte a opepřete. Poté kuře přidejte do podušené směsy dýně a brambor. Pokapejte trochu citrónem a podávejte posypané s nitěmi chilli a drobně pokrájenou petrželí. Dobrou chut!

 

 

 

Recept na dušenou muškátovou dýni

Související produkty