vasekuchyne.cz se mění na více zavřít
Předchozí produkt Napařovací vložka do hrnce Staub, 26 cm Následující produkt Villeroy & Boch Winter Bakery Delight podnos na dort / vánočku, 39 x 26,5 cm

Informace o produktu

Duspiva kuchyňské prkénko buk

K výrobě tohoto kuchyňského prkénka byla využita konstrukce z příčně řezaného dřeva. Tato konstrukce dává prkénku jedinečné vlastnosti a mnohem vyšší trvanlivost, než u konstrukce podélné. Je to dáno tím, že při krájení potravin nedochází k překrajování vláken, ale ostří nože se jen zasouvá mezi ně. Z tohoto důvodu je prkénko šetrnější k nožům. Příčný řez nám dává možnost pohlédnout na nádhernou strukturu a kresbu dřeva.
Každé prkénko bylo při procesu výroby dvakrát napuštěno bílým minerálním olejem medicinální kvality - minerální olej je stabilnější nežli rostlinné oleje a zároveň mu jeho nižší hustota umožňuje snadněji proniknout hluboko do dřeva a tím jej dlouhodobě chránit. Na závěr byla prkénka napuštěna včelím voskem, coby poslední bariérou proti vstupu vody do prkénka.
Tvrdé dřevo českého buku je pravděpodobně nejvyužívanějším materiálem pro výrobu prkének. Dřevo buku může být zbarveno od světle hnědé až do lehce načervenalé, v závislosti na podmínkách, ve kterých strom rostl a dle způsobu sušení. Představuje skvělou kombinaci tvrdého dřeva při nízké hmotnosti.

  • drážka pro odvod tekutin
  • český buk
  • protiskluzové nožičky
  • doporučeno ruční mytí
  • rozměr: 35 x 25 x 3,5 cm
  • Záruční doba 2 roky

Soubory ke stažení

Název souboru Popis Velikost
Maintenance instructions for cutting board Duspiva PDF dokument 305 kB
Návod na používání a údržbu prkének Duspiva PDF dokument 150 kB

Příslušenství produkty Duspiva kuchyňské prkénko buk, 35 x 25 cm

Podobné produkty Duspiva kuchyňské prkénko buk, 35 x 25 cm

Články o produktu

Jarní hovězí tajine na paprice

Jarní hovězí tajine na paprice

Slovo “tajine“ má svůj původ v arabštině, ale v celé severní Africe se používá také výraz „tangia“, „tagine“ i „tažín“. Významy se občas rozcházejí, ale všeobecně se má za to,...