vasekuchyne.cz se mění na více zavřít
Předchozí produkt Villeroy & Boch Artesano Original kořenka Následující produkt Rosenthal Brillance Fleurs Sauvages Konvička na smetanu, 0,32 l

Informace o produktu

Opinel Classic, nůž na Carpaccio 300 mm

Objevte dokonalé plátky Carpaccia, které nakrájíte pomocí speciálního pomocníka do kuchyně s lakovanou bukovou rukojetí. Čepel nože je velice flexibilní.

  • Délka čepele: 30 cm
  • Tloušťka čepele: 1,5 mm

Dřevo, jednoduchost a efektivita, tyto všechny vlastnosti snoubí kuchyňské nože Opinel. Tato kolekce zaujme především, pokud si zařizujete svou první kuchyni a hledáte kvalitní nože, které jako kuchař rozhodně oceníte.

Rukojeť z bukového dřeva, které má vynikající mechanické vlastnosti. Bukové rukojeti jsou lakované lakem, který byl velmi pečlivě vybrán, aby zušlechtil samotné bukové dřevo.

Dřevo

95% dřeva, ze kterého se vyrábějí rukojeti, pochází z udržitelně obhospodařovaných francouzských lesů. Nedochází k přílišnému kácení lesů a znečištění ovzduší při dlouhém transportu – tím vším je méně zatěžována příroda. Hlavní dodavatel dřeva má své lesní plochy ve francouzském regionu Jura a samozřejmě je držitelem PEFC certifikátu.

Nerezová ocel

Výběr oceli je jeden z nejdůležitějších materiálů samotného nože. Určuje životnost a kvalitu samotného ostří. Pro nože značky Opinel byla vybrána vysoce kvalitní švédská ocel 12C27 (Sandvik). Tato ocel je vysoce odolná vůči korozi a jednoduchá na údržbu díky přídavku chromu. Přídavek uhlíku v oceli (0,40%) zajistí excelentní hranu, která drží tvar i při styku s tvrdším materiálem bez nutnosti broušení.


Příběh ikonické značky Opinel začíná v 19. století kdy se obchodník Victor-Amédée Opinel během svých cest naučil, jak se kovají hřebíky a díky tomu založil svou první kovárnu ve Francii. Po jeho smrti převzal jeho řemeslo syn, Daniel, který se stal pro místní farmáře „výrobce ostrých předmětů“ a to jen proto, že ostří jeho srpů a kos bylo nejostřejší v okolí.

Ten pravý Opinel kapesní nůž si ale na světlo světa musel ještě chvilku počkat. Nejstarší syn Daniela Opinela, Joseph se rozhodl jít ve stopách svého otce a poháněn vášní po ručním zpracování a nejmodernější technologii se rozhodl vytvořit předmět, který může ručně vyrábět za pomocí tehdy moderních technologií. Psal se rok 1890 a ten správný, zavírací, kapesní nožík je na světě, zrodil se Opinel.

Podobné produkty Opinel Classic, nůž na Carpaccio 300 mm

Novinka
Mason Cash Innovative kitchen kuchyňská stěrka 4v1
Mason Cash
175,-

skladem na pobočce

Rösle
1 510,-

skladem