vasekuchyne.cz se mění na více zavřít
Předchozí produkt Potten & Pannen - Staněk Premium Gourmet roaster & grill Následující produkt Staub kulatý litinový gril

Informace o produktu

Tlakový neboli Papinův hrnec

Klasický papiňák známe asi všichni, málokdo ovšem ví, že technologie tlakového hrnce se prvně objevila již v roce 1679. Díky vyššímu tlaku uvnitř hrnce dochází ke zvýšení teploty varu, a tím i k rychlejšímu uvaření pokrmu.
V poslední době byla metoda vaření v tlakovém hrnci znovuobjevena, a to nejen díky výrazné úspoře energie a času při vaření, ale i pro šetrnost ke zpracovávaným surovinám, v nichž díky kratší době vaření zůstane více nutričně hodnotných látek. Současně díky uzavřenému hrnci je výraznější chuť a vůně připravovaného pokrmu.

Zwilling EcoQuick tlakový hrnec

Zwilling EcoQuick představuje nejnovější generaci tlakového hrnce: atraktivní, robustní, snadný na používání a vhodný na všechny druhy sporáků včetně indukčních a hlavně díky bezpečnostním pojistkám bezpečný. Tělo hrnce a poklice jsou vyrobeny z leštěné a poškrábání odolné nerezové oceli 18/10. Tepelně odizolované, ergonomicky tvarované rukojeti jsou vyrobeny z odolného černého plastu. Sendvičové dno SIGMA Classic se silným hliníkovým jádrem opláštěným nerezovou ocelí 18/10 zajišťuje optimální a rovnoměrnou tepelnou vodivost a uchování tepla, což zvyšuje úsporu energie snížením výkonu sporáku ihned po zahřátí hrnce.

Díky široké škále příslušenství můžete tlakový hrnec Zwilling EcoQuick používát na:

  • vaření
  • dušení
  • restování
  • parní vaření (s napařovací vložkou)
  • fritování (s fritovací vložkou) - nikdy nefritujte pod tlakem!

Vaření s optimálním nastavením

 

Snadné nastavení vnitřního tlaku volbou ze 2 nastavení:

 

  • Level 1 - mírné vaření

Při nastavení Level 1 je maximální tlak uvnitř hrnce nastaven na 0,6 bar, čímž dojde ke zvýšení teploty varu na 110 °C. Toto nastavení je vhodné pro jemnější potraviny, které rychle ztrácejí tvar - ryby a zelenina.

  • Level 2 - rychlé vaření

Při nastavení Level 2 je maximální tlak uvnitř hrnce nastaven na 1,0 bar, čímž dojde ke zvýšení teploty varu na 120 °C. Toto nastavení je ideální pro přípravu masa (především hovězího) a omáček.

 

Indikátor vnitřního tlaku pro snadnou vizuální kontrolu

 

 

Rychlé a bezpečné uvolnění tlaku uvnitř hrnce

 

 

Tepelně odizolovaná a ergonomicky tvarovaná rukojeť pro bezpečnou manipulaci i s plným hrncem

 

 

Bezpečnostní ventil (zabraňuje otevření hrnce při vysokém vnitřním tlaku)

 

 

Snadné "uzamknutí" rukojetí do správné polohy

 

 

Vhodné na všechny tepelné zdroje - včetně indukčních sporáků

 

 

Sigma Classic - třívrstvé sendvičové dno
1. Nerezová ocel 18/10 - hygienická a chuťově neutrální, snadná údržba, odolná poškrábání
2. Silné hliníkové jádro - rovnoměrná a rychlá distribuce tepla, uchování a uvolňování tepla
3. Magnetická nerezová ocel 18/10 - vhodná na indukci a snadno omyvatelná

 

 

  • nerezová ocel 18/10
  • sendvičové dno se silným hliníkovým jádrem
  • gravírovaná měřící stupnice
  • ergonomické rukojeti odolávají vyššímu zahřátí
  • vhodné na všechny typy sporáků, včetně indukce
  • průměr hrnce 22 cm
  • vhodné do myčky (vyjma poklice a těsnění)

Podobné produkty Zwilling EcoQuick tlakový hrnec

Doporučujeme
1 výhodný set
Zwilling PS EcoQuick tlakový hrnec
Zwilling
od 4 245,-

skladem na pobočce

Doporučujeme
Zwilling EcoQuick tlakový hrnec
Zwilling
od 3 095,-

skladem

Novinka
Woll Diamond Active Lite Polotlakový hrnec